Loon Land.

Loon Land is a webcomic about Mike the neurotic loon and his space-alien girlfriend Lana. Read the comic here!Press (Norwegian)

De fremmede

– Hva slags tegneserie er Loon Land?
– Den handler om fuglen Mikkel, og kjæresten Lana som kommer deisende ned fra verdensrommet allerede på side to. Så er det duket for forviklinger. Mest er det en selvbiografisk serie om meg selv og utfordringene ved å leve sammen med andre vesener, særlig det annet kjønn.
– Du er ingen tegneserienovise, men debutant i «Forresten» – hva utmerker denne publikasjonen seg med?
– Det er en av de få bladene som trykker kortere undergrunnsserier i samling. Mange serieskapere lager store bøker de jobber med over flere år. Veien blir da lang fra man lager noe til noen leser det. I «Forresten» kan man få ting ut før man har nok til en hel bok.

– IB, Klassekampen (ref)


Stripeserie for mobilen

Mats Jørgen Sivertsen går utradisjonelle veier for å få sine tegneserier ut til leserne. I 2011 ga han ut den surrealistiske science fiction-serien «Kong Lov» ved hjelp av crowdfunding, det vil si at leserne fikk mulighet til å kjøpe utgivelsen på forhånd, for slik å bidra til å finansiere den. Nå satser Sivertsen på telefon- og lesebrettsalg av den engelskspråklige stripeserien «Loon Land». Serien kan lastes ned som gratis-app, med det tolv første stripene. Så selger han ukentlige striper – totalt 32 – fram til 14. juli, før andre «sesong» begynner til høsten.

– Etter to dager fikk jeg 100 nedlastinger fra hele verden, mest Kina og England, men også rare steder som Kambodsja og Thailand. Håpet er at folk poster stripene de liker på Facebook, og slik genererer trafikk til nettsiden og nye nedlastinger, sier Sivertsen

– Øyvind Holen, D2/DN, april 2012 (ref)© Mats J. Sivertsen, all rights reserved.